Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η Απάντηση του Δημήτρη Ραμαντζά στην Έυη Κονταρίνη (με μια άλλη ματιά)

Kυρία Κονταρίνη, 

Με έκπληξη και προβληματισμό διάβασα το άρθρο σας με τίτλο η «Επόμενη μέρα στην Αργυρούπολη» στο site της εφημερίδας σας. Έκπληξη, γιατί δεν περίμενα από την εκδότρια μιας εφημερίδας, που οφείλει να είναι αντικειμενική, να παίρνει πολιτική θέση ως μέλος μιας παράταξης με τέτοιο ωμό τρόπο και από την άλλη προβληματισμό, γιατί το κείμενο σας προσβάλλει όχι μόνο τον επικεφαλή της παράταξης μας και υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, αλλά και όλους εμάς του υποψηφίους του, καθώς και τις χιλιάδες των δημοτών που μας ψήφισαν.
Κύριε Ραμαντζά, όλες οι εφημερίδες και τα sites έχουν κάποιες συμπάθειες, όπως συμπάθειες έχουν το Silvercity.gr και το Παράθυρο Στο Μέλλον.. αν καταλαβαινετε τι εννοούμε.. το ιδιο μαλιστα site που κατακρίνετε, μετα την "νικη" σας την 1η Κυριακη είχε ένα θέμα με τίτλο  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ-ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ: Μονιασμένοι πάνε για την ΝΙΚΗ το οποιο σας βοήθησε πολύ νομιζω.. το οποιο μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=5&artid=744

Αρχικά να πω ότι δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο και συνεπώς δεν λειτουργώ πολιτικά. Ζήτησα από τον κύριο Κωνσταντάτο να απαντήσει στην εμπαθή επίθεση σας και μου αποκρίθηκε πως «δεν απαντάει ποτέ σε παραταξιακές απόψεις και κριτικές που έχουν προσωπικό χαρακτήρα αλλά και σε ανθρώπους που κάποτε τους ευεργέτησε πολλαπλά και τους υπερασπίστηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων όταν τον χρειάστηκαν. Ιδιαίτερα την περίοδο 2003-2006. Για εσάς η άποψη του είναι διατυπωμένη στα πρακτικά των δικαστηρίων και εμμένει σ αυτά γιατί δεν συνηθίζει να αλλάζει, ανάλογα με τα συμφέροντα του, απόψεις για τους ανθρώπους ». Αφού δεν συνηθίζει να αλλάζει, τοτε γιατι πριν παρει το χρισμα ζητουσε την ψηφο μας και την στηριξη μας επειδη δεν ηταν σαν τους αλλους και ηταν ανεξαρτητος; Μολις πηρε το χρισμα ομως, ολα αλλαξαν..


Σέβομαι την άποψη του αλλά δεν είναι δυνατόν να μην απαντήσω προσωπικά σε σημεία που μας προσβάλλετε όλους, και ιδιαίτερα εμένα, που όπως σας τόνισα παραπάνω δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο. Μας προσβάλλετε, γιατί ο Κωνσταντάτος και η παράταξη είμαστε όλοι εμείς οι υποψήφιοι και ο κόσμος που μας τίμησε και θέλησε να κάνει την μεγάλη Αλλαγή στα δημοτικά δρώμενα ( 5.500 .άνθρωποι ).  
Συνεπώς:
Αρχίζω ενημερώνοντας σας κυρία Κονταρίνη πως είμαι ιδιοκτήτης αλυσίδας 116 εκπαιδευτηρίων σ όλη την Ελλάδα που προσφέρουν εργασία σε 800 περίπου εργαζόμενους, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικούς. Ο λόγος που ασχολήθηκα λοιπόν με τα κοινά δεν ήταν ιδιοτελής, γιατί δεν είμαι άνεργος και δεν περιμένω από τον δήμο να μου ανατεθούν εργολαβίες, επιχειρηματικά κέρδη και ποσοστά. Ασχολήθηκα γιατί μεγάλωσα σ’ αυτήν την πόλη και την πονώ, γιατί εδώ μεγαλώνω τα παιδιά μου και δυστυχώς κάποιοι δεν την σεβάστηκαν. Κυρίως όμως γιατί στα 42 μου χρόνια, για πρώτη φορά, με ενέπνευσε ένας πολιτικός που, αν και μικρότερος μου, μου μετέδωσε το πάθος, το όραμα και την μαχητικότητα του, πείθοντας με πως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, ακόμα και στην πολιτική. Το ίδιο έγινε μ’ όλους τους συναδέλφους μου αφού το 80% των υποψηφίων μας ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι και το έκαναν για τους ίδιους λόγους! Κανείς δεν μας υποσχέθηκε δημαρχία και θέσεις παρά μόνο Αγώνα και Κόπο. Δεν μπορείτε λοιπόν με το άρθρο σας να απαξιώνετε όλους αυτούς τους ανθρώπους μιλώντας έτσι για τον επικεφαλή μας, γιατί ότι λέτε γι αυτόν είναι σαν να το λέτε για όλους εμάς. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο από μια εφημερίδα που δήθεν είναι αντικειμενική. Ο Κωνσταντάτος έφυγε αντρίκεια από τα αξιώματα, δημιούργησε μια νέα παράταξη και κερδίσαμε την πρώτη Κυριακή όλους τους πολέμιους μας. Αυτό έπρεπε να σας λέει κάτι. Αναρωτιέμαι αν ο κ. Παπανδρέου δεν είχε θέσει το δίλημα στον ελληνικό λαό "ΠΑΣΟΚ ή Πρόωρες εκλογές", θα κερδίζατε τους πολέμιους σας;

Kατηγορείτε για ανικανότητα τον Κωνσταντάτο και ότι βύθισε το ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέμαι ποιος είναι ανίκανος; Αυτός που από το μηδέν φτιάχνει μια καινούργια παράταξη με μηδέν εμπειρία και σαρώνει στην Αργυρούπολη με 26% την πρώτη Κυριακή, ή αυτός που πήρε έτοιμη μια παράταξη με 20 εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, 3 δημάρχους (νυν και πρώην) και όλο τον μηχανισμό του δήμου να δουλεύει γι αυτόν και χάνει; Ο ένας, ως ηγέτης, έδωσε όραμα και κέρδισε με το σπαθί του κάθε μία ψήφο με πολύ κόπο, αφού για 6 μήνες οργώσαμε όλα τα σπίτια και, αν είχαμε χρόνο, θα κάναμε το ίδιο και στο Ελληνικό, στο οποίο δημοσκοπικά ήμασταν στο 0% στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Μιλάμε για άθλο πραγματικό που εσείς απλά το προσπερνάτε κρατώντας μόνο το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής. Μήπως έχασε ο διαχειριστής και κληρονόμος μιας αποτυχημένης διοίκησης που για τα δικά σας συμφέροντα υπηρετήσατε ως εφημερίδα προεκλογικά; Δεν έχασε ο κύριος Κωνσταντάτος ο οποίος κατέγραψε προσωπικά νούμερα. Έχασε ο κύριος Πασβαντίδης που μετέτρεψε το 51% της παράταξης του σε 22% στην Αργυρούπολη. Τα μηδενίζετε όλα με την γραφή σας, αλλά αν εμείς ήμασταν οι ανίκανοι ο κόσμος θα μας γύρναγε την πλάτη όπως έκανε σε άλλους υποψηφίους. Τίποτα καλό δεν βρήκατε στην παράταξη μας, στην προεκλογική μας παρουσία και στο αποτέλεσμα που φέραμε; Ευτυχώς το βρήκε ο κόσμος που μας ψήφισε και κατοικεί στην Αργυρούπολη-Ελληνικό. Δεν νομίζω πως ο κ. Πασβαντίδης είχε όλο τον μηχανισμό με το μέρος του, ούτε το χρίσμα είχε.. πάλευε μόνος του εναντίον της κομματικής ιδεολογίας που υπάρχει ακομα σε όλους τους πολίτες.. Οι περισσότεροι πολίτες ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, και οχι αυτον που θα πηγαινε την πολη μπροστα..

Φυσικό ήταν να αναλάβει ο κύριος Πασβαντίδης τις ευθύνες του για την ήττα όπως ήταν φυσικό να το κάνει και ο κύριος Κωνσταντάτος για την β Κυριακή, αν θεωρηθεί ήττα το αποτέλεσμα του. Ανάλογα από ποιά θέση βλέπει κάποιος το αποτέλεσμα. Υπαρχει ομως μια μικρη διαφορά.. ο κ. Πασβαντίδης δεν εξέδωσε κανένα φυλλάδιο για την "άδικη" ήττα του, ενω ο κ. Κωνσταντάτος εξέδωσε.. Επίσης την Κυριακή της ήττας ο κ. Πασβαντίδης πήγε στο εκλογικό του κ. Κωνσταντάτου για να του δώσει την στήριξη και τα συγχαρητήρια του.. ( ενω στο εκλογικό της Συγχρονης Πολης υποστηρικτες του "Αγωνα για το Μελλον" κορναρανε και χλευαζανε για την ήττα τους)

Την δεύτερη εβδομάδα ζήσαμε όλοι το θέατρο του παραλόγου και της μέγιστης πολιτικής υποκρισίας. Γνωρίζετε κυρία Κονταρίνη, που τόσο εύκολα χαρακτηρίζετε πολιτικές θέσεις και απόψεις, ότι ενώ ο κύριος Πασβαντίδης δήλωσε δημόσια, για τους δικούς του λόγους, την στήριξη του την ίδια στιγμή στο σύνολο τους σχεδόν οι συνεργάτες του έδιναν αντίθετη γραμμή; Γνωρίζετε ότι το περιβάλλον του κυρίου Ευσταθιάδη όργωνε την πόλη για τον κύριο Κορτζίδη; Γνωρίζετε ότι ο κύριος Κρητικός, που μάλλον υποκριτικά παραβρέθηκε στην ομιλία του Κωνσταντάτου, το πρωί, σύμφωνα με μαρτυρίες, έκανε κήρυγμα υπέρ του κυρίου Κορτζίδη στους εργαζόμενους το Αθλητικού Οργανισμού; Γνώριζε ο κύριος Πασβαντίδης το φυλλάδιο του κυρίου Νίκου Σπυρόπουλου, που καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει Κορτζίδη; Γνώριζε ο κύριος Πασβαντίδης ότι ο υποψηφιός του Νίκος Σπυρόπουλος έτρεχε όλη μέρα έξω από τα εκλογικά κέντρα με τον κύριο Κορτζίδη καλώντας τον κόσμο να τον ψηφίσουν και να μαυρίσουν τον Κωνσταντάτο; Μήπως είδατε να τον θέτουν εκτός παράταξης ή νομίζετε πως μόνος του ενεργούσε; Γνωρίζετε το κείμενο του κυρίου Τσακρή, συνεργάτη και συγγενή του κ Ευσταθιάδη , που καλούσε τον κόσμο να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τον τυχοδιώκτη Κωνσταντάτο; Γνωρίζετε μήπως τέλος, μεταξύ πολλών άλλων, γιατί την Β’ Κυριακή άνοιξαν οι συνεργάτες του κυρίου Πασβαντίδη το εκλογικό τους Κέντρο απέναντι από του Κορτζίδη και συγκεντρώθηκαν εκεί 100 περίπου άτομα σε πανηγυρικό κλίμα για την ήττα Κωνσταντάτου; Θέλετε να συνεχίσω με παραδείγματα ενεργειών που δείχνουν την υποκρισία στο μεγαλείο της; Γνωρίζετε κ. Ραμαντζά πως δικοί σας ανθρωποι την "επεφταν" σε ψηφοφόρους εξω απο τα εκλογικα την 1η Κυριακη και ζητουσαν την ψηφο τους; Γνωριζετε πως ο κ. Κοκκίνης ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος ενω ηταν και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παραταξη σας; Γνωρίζετε ο κ. Πασβαντίδης κατέκρινε την ενέργεια του κ. Σπυρόπουλου και λογικό ηταν να υπάρχει μια αγανακτιση; Ο κ. Κρητικός παρευρεθηκε στην ομιλία του κ. Κωνσταντάτου και ο δεύτερος το εκμεταλεύτηκε στο έπακρο..

Αυτό που δεν κατάλαβαν όμως, και δεν το καταλάβατε και εσείς, προφανώς επειδή λειτουργείτε υπό καθεστώς εμπάθειας, είναι ότι δεν ηττήθηκε ο Κωνσταντάτος σ΄ αυτές τις εκλογές. Ουδείς από εμάς ξεκίνησε αυτό το ωραίο ταξίδι με την πεποίθηση ότι οπωσδήποτε θα εκλεγούμε, νικώντας τους πάντες, με την πρώτη. Ήμασταν μόνοι μας απέναντι σ όλους και όμως την Α’ Κυριακή ο κόσμος εμπιστεύτηκε εμάς και όχι τους 4 πρώην και νυν δημάρχους και όλο το κατεστημένο της πόλης. Όλοι ξέρουμε ότι την δεύτερη Κυριακή συνασπίστηκαν εναντίον μας, μπράβο τους, τα κατάφεραν, μας νίκησαν άξια ! Μια απλή μαθηματική ανάγνωση του αποτελέσματος θα σας δείξει ότι η πλειοψηφία των ψήφων του κυρίου Πασβαντίδη μετακινήθηκε στον κύριο Κορτζίδη και αυτό δεν μπορείτε να το διαψεύσετε ! Κυριε Ραμαντζα..
κόσμος εμπιστεύτηκε δεν εσάς, απλα ψηφισε ΠΑΣΟΚ.. αυτο ειναι!

Στην ομιλία του, στους περίπου 600 συγκεντρωμένους φίλους μας το βράδυ της Β’ Κυριακής ( δεν έχω ζήσει ανάλογες στιγμές αγάπης και πάθους για έναν πολιτικό, σας μιλάω ειλικρινά), ο Κωνσταντάτος δεν ήταν πικραμένος ούτε νικημένος. Ήταν απόλυτα γαλήνιος γιατί γνώριζε πως στο αποτέλεσμα της β’ Κυριακής θα υπερτερούσε το μίσος, η εκδίκηση και η μικρότητα που αποδίδετε, λανθασμένα, σ΄ εμάς. Μίλησε σαν άνδρας και είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Γνωρίζαμε ότι ο κύριος Ευσταθιάδης επιθυμεί τον πόντιο Χρήστο Κορτζίδη για δήμαρχο. Το γράψαμε σε επίσημο κείμενο μας τον Σεπτέμβρη, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής ανακοινώσαμε όλα όσα συνέβαιναν έξω από τα εκλογικά κέντρα. Το αντιληφθήκαμε κάνοντας ένα απλό χρονοδιάγραμμα των ενεργειών του (σας συνιστώ να το πράξετε και εσείς). Γνωρίζαμε ότι επιζητούσαν την εκδίκηση στο ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που ανδρώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και έγιναν τώρα ανεξάρτητοι και αντιμνημονιακοί, ενώ είναι διορισμένοι ακόμα σε κρατικές θέσεις και ΔΣ. Στην ομιλία ακούστηκαν σκληρές αλήθειες, που μπορεί να σας ενόχλησαν εκεί στην Βούλα που ζείτε, άλλωστε έχετε κάθε δικαίωμα να γράφετε για την Αργυρούπολη και το Ελληνικό, ως επιχειρηματίας που έχει σχέση με την πόλη, αλλά η αλήθεια είναι αυτή και μόνο αυτή. Εμείς την βιώσαμε στο πετσί μας και όχι στο γραφείο μας από πληροφορίες που μας μεταφέρουν.

Δεν αντιλαμβάνομαι τι το μεμπτό εμπεριέχει, για να το επισημάνετε ως μέγα ατόπημα, το γεγονός ότι πριν από 2 χρόνια ο Κωνσταντάτος έφυγε από την διοίκηση. Εξέδωσε τότε μια ανακοίνωση που μιλούσε για την φαυλότητα συγκεκριμένων κύκλων στην διοίκηση ( 14 Ιανουαρίου 2009 πρακτικά δημοτικού συμβουλίου). Τι το διαφορετικό είπε δηλαδή στην ομιλία του; Έφυγε πριν από δύο χρόνια γιατί δεν ήθελε να παραμείνει σε μια σάπια διοίκηση και παράταξη που την έζησε από μέσα . Ο λαός στις εκλογές αυτή την διοίκηση καταψήφισε και όχι κάποια άλλη . Ο Κωνσταντάτος έφυγε τότε για τους λόγους που σας έχει αναλύσει σε επιστολή του την οποία, όπως και πολλά άλλα έγγραφα και εκδηλώσεις της παράταξης μας, δεν δημοσιεύσατε ούτε καν αναφέρατε ποτέ στην εφημερίδα σας τους τελευταίους μήνες, ένδειξη της μονομερούς πολιτικής σας. Φυσικά και δεν ανεξαρτητοποιήθηκε για να μην χάσει την πλειοψηφία ο κύριος Ευσταθιάδης γιατί θα έριχνε τις ευθύνες της αποτυχημένης του διοίκησης στους συμβούλους που έφυγαν. Ψήφιζαν τα θέματα του για να του επιτρέψουν να ξεδιπλώσει την πολιτική του και να μην έχει άλλοθι (όπως έχει γίνει πχ στην Γλυφάδα), ότι τάχα τον υπονομεύουν και δεν μπορεί να εφαρμόσει τους προϋπολογισμούς και την πολιτική του. Ποιος τον υπονόμευσε λοιπόν και σε ποια απόφαση; Που εμποδίστηκε ο κύριος Ευσταθιάδης να κάνει αυτά που ήθελε με τους συνεργάτες του; Ο Κωνσταντάτος, ή αυτοί που ήταν στην διοίκηση και δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν στο ελάχιστο (με μια πόλη που βρωμούσε, με τις υπηρεσίες σε διάλυση και τα παραμάγαζα να βασιλεύουν); Ο Κωνσταντάτος φταίει που κατέρρευσε η διοίκηση, ή η διοίκηση, εκτός αν θέλετε να μας πείτε ότι επειδή δεν συμμετείχε ο πιο ικανός του συνεργάτης έφτασε σ αυτό το σημείο!


Αποτελεί ντροπή η αναφορά σας σε αβανταδόρικες θέσεις. Ο Κωνσταντάτος έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει, το έχει αποδείξει στην παιδεία και στον πολιτισμό. Σε όλες τις θέσεις θα πετύχαινε αποδίδοντας το μέγιστα. Γι αυτό κάποτε ως νέο, όπως εσείς λέτε, τον πιστέψατε, γιατί ήταν και είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Προεκλογικά γνωρίζετε καλύτερα απ΄ολους ποιος ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του Ευσταθιάδη και πόσα έκανε δίπλα του. Μετεκλογικά για 2 χρόνια ο Κωνσταντάτος δούλεψε σκληρά, φάνηκε ο ίδιος αλλά φαινόταν και η παράταξη και ο δήμαρχος. Θυμάστε τι γράφατε τότε στα μονόστηλα σας ή αλλάζει η άποψη σας για τους ανθρώπους τόσο εύκολα, ανάλογα με το πόσο θίγονται τα συμφέροντα σας, από επιλογές τους ( άλλο θέμα αυτό). Αστέρι τότε ο Κωνστάντάτος, ανίκανος σήμερα ! Αποφασίστε τελικά και πείτε μας πότε λέτε ψέματα. Τότε, ή τώρα και γιατί!


Όμως λησμονείτε ότι και τότε ο φθόνος και η κακία έρπουν σε αυτόν που έχει! Πόσα άκουγε, θυμάστε; Πόσα του έριχναν αυτοί που και εσάς έβριζαν τότε, που όπως λέτε τον στηρίζατε και στην συνέχεια, για τους δικούς σας λόγους αλλάξατε ρότα; Αν είχε μείνει, αν το ήθελε, δεν θα ήταν αντιδήμαρχος; Πιστεύετε ότι διάλεξε τον εύκολο, ή τον δύσκολο δρόμο; Δεν θα μπορούσε να ηγηθεί όπως απέδειξε και στην παράταξη αυτή; Όχι σας απαντώ δεν θα μπορούσε, γιατί δεν θα τον άφηνε το κατεστημένο της, αυτό που βούλιαξε και τον κύριο Πασβαντίδη και σεις ως εφημερίδα υπερασπίζεστε. Ποτέ δεν θα επέτρεπαν να κάνει ανανέωση και αλλαγές, γι αυτό πολύ σωστά στην ομιλία του στις 15 Μαρτίου 2009 , στην διακήρυξη μας, είπε πως «στις παλιές φωλιές δεν ακούγονται ποτέ νέες φωνές»!


Τέλος, όταν μιλάτε για λάσπη οφείλετε, σαν έντυπο, να μας καταθέτετε στοιχεία ,εκτός και αν θεωρείτε λάσπη την πολιτική κριτική τύπου «Μνημονιακοί όταν περιμέναμε το χρίσμα αντιμνημονιακοί όταν δεν το πήραμε». Αντιθέτως είμαι σε θέση να σας δείξω τα όσα εμετικά έγραφαν στα ανώνυμα πάντα blogs για τον Κωνσταντάτο, που σύμβουλοι όπως ο κύριος Καλύβας τα αναδημοσίευαν δήθεν ως πηγές και σοβαρά γεγονότα στις προσωπικές τους ιστοσελίδες, για το στρατό και την οικογένεια του. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν για να καταλάβετε ότι αν κτυπήθηκε κάποιος κάτω από την μέση, με απίστευτα ψέματα και κακοήθειες σ αυτές τις εκλογές, αυτός είναι ο Κωνσταντάτος και όχι ο κύριος Πασβαντίδης που πολύ θα ήθελα να μας ενημερώσετε για το τι ανακριβές γράψαμε εμείς ως παράταξη ή δημοσιεύσαμε ως υποψήφιοι για το πρόσωπο του.

Κυρία Κονταρίνη,

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής έδειξε πως αν η Αργυρούπολη ήταν μόνη της δήμαρχος θα εκλεγόταν ο Κωνσταντάτος. Αλλά και αυτό να μην γινόταν πάλι θα ήταν ο νικητής γιατί μόνος του πέρασε την έρημο, έχτισε μια νέα ομάδα και την έβγαλε μπροστά με πάθος και όραμα. Όσοι ζήσαμε αυτή την εμπειρία δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ, γιατί απολαύσαμε μια οργανωμένη και υψηλού επιπέδου προεκλογική καμπάνια. Είμαστε όλοι δίπλα του για την επόμενη τετραετία και σύντομα θα εκπλαγείτε από τις δυνατότητες της νέας αυτής ομάδας.

Δεν περιμέναμε να μας ψηφίσουν, όπως σωστά γράφετε, γιατί η πόλωση ήταν και από τις δύο πλευρές μεγάλη προς όφελος του κυρίου Κορτζίδη. Λάθη και αστοχίες κάναμε και εμείς φυσικά και ουδείς αλάθητος.

Αν σκεφτείτε λίγο αντικειμενικά, θα αντιληφτείτε, ότι μερικούς μήνες πριν που ο κύριος Ευσταθιάδης έκανε το συνέδριο (εκτός πασοκ) και παρέδωσε το δακτυλίδι στον κύριο Πασβαντίδη (νομίζω στις φωτογραφίες είστε και εσείς όρθια να χειροκροτείτε. Αλήθεια γιατί ένας εκδότης από άλλη περιοχή συμμετέχει ως σύνεδρος μιας παράταξης? ) είχε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο παράδοσης του δήμου στον κύριο Κορτζίδη. (Βοήθεια: βάλτε στην μνήμη σας και την ΕΥΔΑΠ). Όταν ο Κωνσταντάτος έκανε πρόσκληση ενότητας τον Αύγουστο, μετά το χρίσμα, όλοι του όρμησαν και μεταξύ αυτών και εσείς. Γιατί τώρα φωνάζετε;

Λέτε άνωθεν πήρε το χρίσμα. Άνωθεν κόπηκε ο κύριος Πασβαντίδης από βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος και αυτό δεν σας προβληματίζει διόλου. Αλλά μόνο γιατί στηρίχθηκε ο Κωνσταντάτος σας απασχολεί, που και τα προσόντα είχε και ανανέωση πραγματική έκανε με τον συνδυασμό του. Το πασοκ επένδυσε πράγματι στο μέλλον του. Ποια βάση ήθελε τον κύριο Πασβαντίδη άραγε, δεδομένου ότι η οργάνωση στην Αργυρούπολη είναι κλειστή εδώ και 6 μήνες και ουδέποτε έγιναν διαδικασίες και ολομέλειες; Παραβλέπετε σκόπιμα ότι η Νομαρχιακή Ψήφισε τον Κωνσταντάτο. Φυσικά η επιλογή ενός κόμματος έχει πάντα πολλά χαρακτηριστικά τα οποία όλα τα μέλη οφείλουν να σεβαστούν. Κύριε Ραμαντζά.. Στηριξη = Γνωριμίες..

Να τονίσω ότι δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σαν Ευσταθιάδη και Πασβαντίδη με την ίδια κομματική ιστορία, με αξιώματα και τίτλους όλα αυτά τα χρόνια, να δηλώνω για μήνες ότι θα πάμε με αυτόν που θα υποδείξει το ΠΑΣΟΚ ( είχαν φυσικά τον εαυτόν τους στο μυαλό τους) και ξαφνικά να κάνουμε αντάρτικο γιατί δεν έγινε το δικό μας, δεν πέρασε ο εγωισμός μας. Αυτό εννοείτε ως κομματική νομιμότητα εσείς, με ή χωρίς άνωθεν εντολή; Ανάλογα με τα συμφέροντα μας; Και ο Άνωθεν ποιος είναι; Κάποια αόρατη αρχή σαν την Φιλική Εταιρεία ή κάποιος που είναι ο Πρόεδρος του κόμματος, γιατί ποιο άνωθεν δεν πάει; Αν ο πρόεδρος κόβει τον Πασβαντίδη φταίει ο Κωνσταντάτος ; Γιατί και ο Κωνσταντάτος να μην ήταν το χρίσμα ΑΝΩΘΕΝ, όπως εσείς το παρουσιάζετε, θα το έπαιρνε κάποιος άλλος εκτός πάλι του κυρίου Πασβαντίδη.

Ολοκληρώνοντας να τονίσω ότι αν συνεχιστεί ο εμφύλιος αυτός που προσπαθείτε και εσείς να συντηρήσετε, για τους δικούς σας λόγους, τότε ο μόνος κερδισμένος των επόμενων εκλογών θα είναι ο κύριος Κορτζίδης . Οφείλουμε να κάνουμε όλοι αυτοκριτική, να ρίξουμε νερό στο κρασί μας και να κατεβάσουμε τους τόνους. Δεν γνωρίζω τι θα πράξει ο κύριος Πασβαντίδης, αλλά το να αποκαλεί παράφρονα τον αντίπαλο του, επειδή είπε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν τον τιμά.
Εμείς θα συνεχίσουμε, όπως σωστά λέτε, από την αντιπολίτευση στην οποία θα δώσουμε μάχες για το καλό του τόπου μας. Όλοι επιστρέψαμε στις δουλειές μας την επόμενη των εκλογών, γνωρίζοντας ότι χάσαμε μια μάχη όχι τον πόλεμο και με την συνείδηση μας ήσυχη. Θα συνεχίσουμε , θα ψηθούμε αντιπολιτευτικά και σας δηλώνω με βεβαιότητα ότι το ρεύμα αλλαγής και ανανέωσης που ξεκινήσαμε θα ολοκληρωθεί το 2014, γιατί έτσι χτίζεται το μέλλον και το αύριο. Σιγά σιγά , βήμα βήμα και με τους δικούς μας κανόνες όχι των πατρόνων μας.
Όχι με παλιά υλικά αλλά με νέα, πίστη και όραμα

Συγνώμη για το μάκρος της επιστολής μου,

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Ραμαντζάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον»

6 σχόλια:

kwstas είπε...

Ζήτησα από τον κύριο Κωνσταντάτο να απαντήσει στην εμπαθή επίθεση σας και μου αποκρίθηκε πως «δεν απαντάει ποτέ σε παραταξιακές απόψεις και κριτικές που έχουν προσωπικό χαρακτήρα αλλά και σε ανθρώπους που κάποτε τους ευεργέτησε πολλαπλά και τους υπερασπίστηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων όταν τον χρειάστηκαν. Ιδιαίτερα την περίοδο 2003-2006. Για εσάς η άποψη του είναι διατυπωμένη στα πρακτικά των δικαστηρίων και εμμένει σ αυτά γιατί δεν συνηθίζει να αλλάζει, ανάλογα με τα συμφέροντα του, απόψεις για τους ανθρώπους ».

XAXAXAXA.. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΑΥΤΟ.. ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕ?

Unknown είπε...

proth fora sta xronika paremvalete se keimeno enos anthropou h apopsh tou dhmosiografou.
ayto einai aparadekto. tha eprepe na drepeste. alla me auto ton tropo dixnete thn megalh sas anastatosh.

kai fisika oi apadiseis me ta kokkina einai gia gelia...
o anthropos anaptisei thema kai o emvolimos vixei...

dropi sas

LCD Parts είπε...

Εχει δηλαδη ορια η δημοσιογραφια; Δεν μπορει κανεις να πει την αποψη του; Δεν σας πειραζει κ. kalaportsi οταν παραπληροφορηστε, οταν διαβαζετε κατι το παραποιημενο, οταν διαβαζετε copy-paste αρθρα;

Αυτο σας πειραξε;

Δεν νομιζω πως καναμε επιθεση κατα μετωπο στον κ. Ραμαντζα, απλα ειναι σωστο να ακουγονται και οι 2 πλευρες

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στο site δεν ανέβασαν την άποψη του Ραματζά κάτω από το άρθρο της δημοσιογράφου. Άντε ρε μισθωμένοι κονδυλοφόροι που ανάλογα απο που τα παίρνετε κάνετε και δήθεν τους δημοσιογράφους. ντροπή ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει.

Lito είπε...

Προφανώς, κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια...

Ανώνυμος είπε...

PROTH FORA VLEPO ENA KEIMENO NA KOBETAI GIA NA MPEI ENAS SXOLIASMOS KAI MALISTA ME .... KOKKINA GRAMMATA.

TI THELEI NA PEI ME AYTO O POIHTHS H H POIHTRIA TOY BLOG?

OLOI KAI OLES OI PAROIKOYNTES STHN IEROUSALHM EINAI GNWSTOI ... GNWSTOTATOI GIA TA ERGA KAI HMERES TOYS