Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Γιάννη Κωνσταντάτου

Δήλωση του Γιάννη Κωνσταντάτου για το αποτέλεσμα των Εκλογών το βράδυ της Κυριακής, 14-11-2010

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλα τα στελέχη της παράταξής μας για τον ωραίο και δύσκολο αγώνα που έδωσαν. Eυχαριστώ όλες και όλους τους χιλιάδες συμπολίτες μας στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Υπόσχομαι ότι θα τους δικαιώσουμε. Συγχάρηκα τον κ. Χρ. Κορτζίδη για τη νίκη του. Ανεξάρτητα από τα αισθήματα που μας αφήνει το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι ο νικητής των εκλογών και οι ψηφοφόροι του, του έδωσαν το δικαίωμα, τα επόμενα 3,5 χρόνια να εφαρμόσει ή όχι τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Του είπα, ότι θα είμαι συμπαραστάτης του στα καλά, αλλά και σφοδρός πολέμιός του στα κακά.

Πριν από 2 χρόνια ξεκινήσαμε ένα ταξίδι για να ξεφύγουμε από το τέλμα μέσα στο οποίο έχει βυθισθεί ο δήμος μας. Το ταξίδι αυτό εξελίχθηκε σε ένα τιτάνιο αγώνα με 4 νυν και πρώην δημάρχους και έναν π. αντινομάρχη που είχαν συνασπισθεί εναντίον μας. Το αποτέλεσμα όμως την πρώτη Κυριακή που ήταν η καθοριστική για την καταγραφή των δυνάμεων, έδειξε ότι είμαστε η δύναμη της ανανέωσης και της προοπτικής που ήθελε η κοινωνία.

Δεν έχασα εγώ και η παράταξή μας σήμερα. Δεν κέρδισε ούτε ο κ. Χ. Κορτζίδης. Κέρδισε η διαπλοκή των υπόγειων συμφωνιών και ύπουλων χτυπημάτων. Κέρδισε ο κ. Δ. Ευσταθιάδης και αυτοί που χρησιμοποίησε για την υλοποίηση των σχεδίων του. Κέρδισαν αυτοί που δεν τόλμησαν να μας αντιμετωπίσουν στην πολιτική αρένα του καθαρού πολιτικού αγώνα, όπου παλεύαμε ως τίμιοι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες. Πιστέψαμε ότι οι πολιτικοί άνδρες που σου δίνουν δημόσια υπόσχεση στήριξης και σου σφίγγουν το χέρι, τιμούν στη συνέχεια το λόγο τους. Αλλά δεν τον έκαναν, γιατί ήδη σχεδίαζαν να παραδώσουν τον δήμο στον Χρ. Κορτζίδη. Αποδεικνύεται από τα εκλογικά αποτελέσματα, και όχι μόνο, ότι ολόκληρη η παράταξή του κ. Χ. Πασβαντίδη μετακινήθηκε και αγωνίστηκε για τη στήριξη του κ. Κορτζίδη, ενώ εμείς εισπράξαμε ένα μικρό ποσοστό ψήφων από τις άλλες δυνάμεις. Επομένως, όταν μας επισκέφθηκαν με τον επικεφαλής τους κ. Χάρη Πασβαντίδη στο Εκλογικό Κέντρο μας το βράδυ της 1η Κυριακής δηλώνοντας την δήθεν στήριξή τους σε εμάς που είμαστε οι νικητές στην Αργυρούπολη, αυτή η κίνησή τους αποδεικνύεται πως ήταν θεατρινισμός, ενώ εμείς τους υποδεχθήκαμε ειλικρινά και με πνεύμα ενότητας, θερμά και μεγαλόψυχα. Λυπάμαι να πω, ότι δεν ήταν άξιοι αυτής της υποδοχής και της τιμής, μιας και αμαύρωσαν με αυτά που έκαναν στη συνέχεια την ιστορία της πόλης και απαξίωσαν ακόμη πιο πολύ στα μάτια του πολίτη την πολιτική και τους πολιτικούς.

Θα πρέπει να μάθει όλη η Αργυρούπολη και το Ελληνικό το άσχημο πολιτικό παιχνίδι που έπαιξαν. Εμείς το είχαμε διαπιστώσει από την αρχή της εβδομάδας και γι αυτό βγάλαμε ανακοίνωσή μας το μεσημέρι των εκλογών, ότι ο κ. Ευσταθιάδης και άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος έδιναν ψηφοδέλτια του κ. Κορτζίδη έξω από τα εκλογικά κέντρα με στόχο να του παραδώσουν τον δήμο. Θέλαμε να αποδείξουμε και να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας γι αυτό που γίνεται. Εμας δεν μας ξεγέλασαν, ούτε μας κορόιδεψαν. Ξεγέλασαν και κορόιδεψαν, δυστυχώς, τον λαό της πόλης. Τους διευκόλυνε δε σε αυτό και η πρωτοφανής για τα εκλογικά δεδομένα αποχή των πολιτών από την ψηφοφορία της 2ης Κυριακής.

Στη συνέχεια αισθανόμενοι μάλλον περήφανοι για το αποτέλεσμα που πέτυχαν, άνοιξαν το βράδυ της Κυριακής το εκλογικό τους κέντρο, απέναντι από αυτό του κ. Κορτζίδη, για να πανηγυρίσουν τη νίκη του. Πανηγύριζαν την επιτυχία του σχεδίου τους. Πανηγύριζαν που βοήθησαν και πέτυχαν να κερδίσει το δήμο ένας αντίθετος κομματικά, πολιτικά και ιδεολογικά αντιαργυρουπολίτης και αντικαλλικρατικός δήμαρχος. Αλλά το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα και δείχνουν τουλάχιστον αστείοι να πανηγυρίζουν γιατί κέρδισε ο αντίπαλος του αντιπάλου τους, ενώ αυτοί καταδικάστηκαν την πρώτη Κυριακή στην 3η θέση για την αποτυχημένη διοίκηση τους και την διασπαστική ενέργεια του κ. Πασβαντίδη απέναντι στο ΠΑΣΟΚ το οποίο τελικά εκδικήθηκε την δεύτερη Κυριακή.

Τώρα ξεκινάμε ένα νέο Αγώνα. Να πληροφορηθούν και να καταλάβουν όλοι οι Ελληνικιώτες και οι Αργυρουπολίτες, μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο, γι αυτό το ανέντιμο πολιτικό παιχνίδι που έγινε. Και δηλώνουμε ότι η παράταξή μας με τα πολλά νέα και ικανά στελέχη της θα συνεχίσει πιο δυνατά και αποφασιστικά τον Αγώνα της.

Θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα στον απερχόμενο δήμαρχο Αργυρούπολης κ. Δ. Ευσταθιάδη: Πριν 2 χρόνια, όταν μου ζητήσατε να παραμείνω, σας είχα πει πως δεν θέλω τα αξιώματα που μου προσφέρατε, ούτε δέχομαι να είμαι διάδοχός σας σε όποια διαδικασία επιλέξετε γιατί επικρατεί φαυλότητα στην διοίκηση σας. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκα . Μη νομίζετε όμως πως μας νικήσατε. Το μόνο που πετύχατε είναι, στο τέλος της πολιτικής καριέρας σας να διασυρθείτε στον λαό της πόλης που σας είχε εμπιστευτεί. Ολοι εμείς που ξεκινήσαμε τον Αγώνα της ανανέωσης και της μεγάλης αλλαγής για το Μέλλον του δήμου μας δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ενώ εσείς αποχωρείτε άδοξα, προδίδοντάς τελικά όλες και όλους που σας πίστεψαν, όχι μόνο σε επίπεδο δήμου, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο δημοκρατικής παράταξης που με τις μεθόδους σας διαλύσατε και, κυρίως, σε επίπεδο κοινωνίας. Θλίβομαι ειλικρινά γι αυτό. Δεν πίστευα ότι τελικά θα το κάνατε. Θλίβομαι που σήμερα αποδεικνύεται ότι είστε ο «εγκέφαλος» των μεθοδεύσεων και μαγειρέματος συμφωνιών «κάτω από το τραπέζι» για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε εσείς και ο παλαιοκομματικός μηχανισμός σας. Θλίβομαι που αποδεικνύεται, γιατί θέλατε τόσο πολύ να ενωθεί το Ελληνικό με την Αργυρούπολη και, τέλος, θλίβομαι και για τον διάδοχό σας κ. Χ. Πασβαντίδη που ακολούθησε πειθήνια τα σχέδιά σας για να γίνει στο τέλος και αυτός ένα ακόμη αναλώσιμο της ανέντιμης «πολιτικής» σας. Είναι συνυπεύθυνος για την παράδοση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στις αντικαλλικρατικές δυνάμεις.

Εμείς όμως, ως νέοι άνθρωποι που εκφράζουμε τις νέες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, δεν θα προδώσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους. Θα αγωνιστούμε μαζί τους με ήθος, συνέπεια, ειλικρίνεια και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μέχρι τέλους. Και να είστε βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε.

Γραφείο Λειτουργίας – Τύπου, 15-11-2010

10 σχόλια:

Ελενα Γ. είπε...

Δεν μπορεις να βριζεις ετσι εναν Δημαρχο ο οποιος σε ευεργετησε και ποτε δεν σου πηγε κοντρα ενω εσυ τον εθαβες .. Απαραδεκτος..

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κωνσταντατε ειστε πολυ εξυπνος και ικανος πολιτικος.. ομως πολυ αλαζονας και επιθετικος.. θα πρεπει να σεβεστε καποια πραγματα και να μιλατε με αποδειξεις, και εγω εβλεπα δικους σας Υποψηφιους Δημ. Συμβουλους να τους εχετε βαλει εκλογικους αντιπροσωπους (παρανομο), η να ψηφοθηρειτε εξω απο τα εκλογικα αλλα δεν ειπα τιποτα..

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαγορευόταν να είναι εκλογικοί αντιπρόσωποι στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι.

Ανώνυμος είπε...

«Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Ανώνυμος είπε...

Το ποιος έθαψε πρώτος ποιον άστο καλύτερα Έλενα...

Το θέμα είναι φίλε ανώνυμε 2.33 ότι ο κ.Κωνσταντάτος μίλησε με αποδείξεις. Αν δεις το εκλογικό αποτέλεσμα θα καταλάβεις απ’ την προσθαφαίρεση των ψήφων (και οχι των ποσοστων) ότι όλοι οι ψήφοι του κ.Πασβατίδη και της παράταξής του μεταφέρθηκαν μονομιάς στον Χρ.Κορτζίδη.
Επίσης υπάρχουν αποδείξεις ή καλύτερα φωτογραφίες με τον κ.Ευσταθιάδη να μποράζει τα ψηφοδέλτια.
Τέλος, αν ανατρέξεις σε όλους τους διορισμούς των παρατάξεων του πρώτου γύρου, θα δεις πως όλες οι παρατάξεις είχαν υποψήφιό τους ως εκλογικό αντιπρόσωπο(ίσως όχι του κ.Κορτζίδη, μιας και έφερε ακόμη και απ το Γαλάτσι).

Αυτά προς το παρόν για να κλείσουν τα στόματα κάποιων ’’καλοθελτών’’!

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ... ο κυριος Κοκκινης ηταν.. μπορειτε να το επαληθευσετε..

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ!
Φιντελ Καστρο

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Κοκκίνης δεν ήταν στην καταμέτρηση της 1ης Κυριακής μέσα και καλύτερα απο εμένα δεν νομίζω οτι υπάρχει άλλος να το επαληθεύσει.
Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε θέματα που απλά δεν υπάρχουν. Για τους γνωρίζοντες του νόμου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούσαν να παρευρίσκονται στην καταμέτρηση εφόσον δεν ήταν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι.
Μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι αντι να επιβραβεύονται οι νέοι άνθρωποι, όπως εγω, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της, πολεμούνται ακόμα και σήμερα. Είστε γελασμένοι κάποιοι αν νομίζετε οτι θα τα παρατήσουμε και θα κάτσουμε σπίτι μας , αφήνοντας το παλαιό κομματικό και σαπισμένο μηχανισμό να αλωνίζει στην πόλη μας. Μπορεί να χάσαμε μια μάχη αλλά οχι τον πόλεμο , γι αυτό και μας φοβούνται... σε 3 χρόνια θα πάνε σπίτι τους και τα υπόλοιπα γρανάζια του συστήματος. Οι νέοι θα ενεργοποιηθούν ξανα , θα παλέψουμε με νύχια κ με δόντια ωστε η πολιτική να αναβιώσει και πάλι μεσα απο την αλλαγή και την κάθαρση.
***Τα πόδια μας αντέχουν πολυ περπάτημα ακόμα... ραντεβου λοιπόν απο τώρα τον Ιούνιο του 2014

Κοκκίνης Γιώργος

LCD Parts είπε...

θα σας παρακαλουσαμε ολους κατα την δημοσιευση του σχολιου σας να κανετε click στο Όνομα/Διεύθυνση URL ωστε να βαλετε ενα Ονομα ή εστω ενα ψευδονυμο..

Για να μπορει ο καθενας μας να απευθύνεται προσωπικα σε καποιον, και οχι στον Κυριο Ανωνυμο..

Ευχαριστουμε

Ανώνυμος είπε...

Ας μη μιλάμε για ευεργεσίες όταν δεν ξέρουμε....ας μάθουμε πρώτα γιατί ο κ.Ευσταθιάδης μοίραζε ψηφοδέλτια του κ.Κορτζίδη....ήταν τυχαίο???? ας προβληματιστούμε λίγο όλοι