Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Επέκταση Μέτρο προς Ελληνικό: ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ..

Έχουμε αγανακτήσει από την Αττικό μετρό και το υπουργείο υποδομών οι οποίοι μας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ συστηματικά ...!

Η επέκταση του μετρό που θα δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και στο οικονομικό πρόβλημα λόγω του υψηλού κόστους της βενζίνης στα νότια προάστια της Αθήνας (Ηλιούπολη - Άλιμο - Αργυρούπολη - Ελληνικό - Γλυφάδα - Βούλα - Βουλιαγμένη - Βάρη) θα έπρεπε να έιχε παραδοθεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2009 ...!Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και την Αττικό μετρό λόγω της Siemens αυτή την στιγμή Νοέμβριος 2010 ένας χρόνος μετά συζητάμε ότι αν λυθεί το πρόβλημα με την siemens οι κατασκευαστικές εταιρίες χρειάζονται 6 με 12 μήνες για να παραδώσουν το έργο! Έλεος δηλαδή πόση ταλαιπωρία και πόση καθυστέρηση πια...?

Ανοιχτή Συζήτηση στο Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού

Με ένα ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα ψυχικής υγείας που απασχολεί σήμερα μεγάλο ποσοστό ανηλίκων & ενηλίκων συνεχίζει το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ελληνικού τις Ανοιχτές Συζητήσεις για θέματα Ψυχικής Υγείας με εισηγήτρια τη Βίκυ Γκότση, ψυχολόγο.

Η Ανοιχτή Συζήτηση «Διατροφικές Διαταραχές – Βουλιμία και Νευρική Ανορεξία» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου στην πρώην αμερικάνικη βάση.

Νόμοι και Νυστέρια: απ την Προϊστορία στον Πολιτισμό

(Με αφορμή τη δίκη των παιδιών μας στις 9 Δεκέμβρη στη Λάρισα, που κατηγορούνται σαν τρομοκράτες).

Θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα προς όλους σας.
Την ευρύτερη κοινωνία, που αν είμαστε ρεαλιστές, θα παραδεχθούμε ότι δεν αντιδρά ή και προβληματίζεται: «ήταν τα παιδιά ένοχοι ή όχι; Πετούσαν πέτρες ή όχι; Πρέπει να υποστηρίξουμε τους «φασαριόζους» που οι αστυνομικοί με τις καταθέσεις τους – που δεχόμαστε «πέραν πάσης αμφιβολίας» - βεβαιώνουν ότι εγκλημάτησαν»;

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή Αναγνώστη Προς κ. Κωνσταντάτο

ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑΝΤΑΤΕ,
 

ΕΧΩΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ  ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ  ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ  ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ <<ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ>>...ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ  ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΟΜΜΑ .

Η Απάντηση του Δημήτρη Ραμαντζά στην Έυη Κονταρίνη (με μια άλλη ματιά)

Kυρία Κονταρίνη, 

Με έκπληξη και προβληματισμό διάβασα το άρθρο σας με τίτλο η «Επόμενη μέρα στην Αργυρούπολη» στο site της εφημερίδας σας. Έκπληξη, γιατί δεν περίμενα από την εκδότρια μιας εφημερίδας, που οφείλει να είναι αντικειμενική, να παίρνει πολιτική θέση ως μέλος μιας παράταξης με τέτοιο ωμό τρόπο και από την άλλη προβληματισμό, γιατί το κείμενο σας προσβάλλει όχι μόνο τον επικεφαλή της παράταξης μας και υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, αλλά και όλους εμάς του υποψηφίους του, καθώς και τις χιλιάδες των δημοτών που μας ψήφισαν.
Κύριε Ραμαντζά, όλες οι εφημερίδες και τα sites έχουν κάποιες συμπάθειες, όπως συμπάθειες έχουν το Silvercity.gr και το Παράθυρο Στο Μέλλον.. αν καταλαβαινετε τι εννοούμε.. το ιδιο μαλιστα site που κατακρίνετε, μετα την "νικη" σας την 1η Κυριακη είχε ένα θέμα με τίτλο  ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ-ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΗΣ: Μονιασμένοι πάνε για την ΝΙΚΗ το οποιο σας βοήθησε πολύ νομιζω.. το οποιο μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=5&artid=744

Η επόμενη μέρα στην Αργυρούπολη

Η επόμενη μέρα των εκλογών, πάντα είναι η μέρα που γίνεται ο λογαριασμός. Και ο λογαριασμός για το ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη έδειξε "μείον".

Το ΠΑΣΟΚ έχασε έναν παραδοσιακά δικό του Δήμο, αφού, με τις επιλογές του, κατάφερε να διχάσει το εκλογικό σώμα.
Ο κερδισμένος φυσικά από αυτό το γεγονός, ήταν ο άνθρωπος που πολέμησε την ιδέα του "Καλλικράτη" και που, επ' ουδενί ήθελε την ένωση του Δήμου Ελληνικού με το το Δήμο Αργυρούπολης.

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή Χρήστου Κορτζίδη προς τους πολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Ευχαριστούμε όλους και όλες που μας υποστηρίξατε είτε στον πρώτο είτε στο δεύτερο γύρο των εκλογών.
Χάρη σε εσάς πετύχαμε μια σημαντική νίκη.
Η νίκη αυτή ανήκει στο λαό της πόλης μας και σε κανένα άλλο.
Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη ευθύνη και θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, να μην διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.
Τώρα, στο νέο μας δήμο χρειάζεται να δουλέψουμε πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, μαζί , συνεργατικά, για να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Απευθυνόμαστε χωρίς διακρίσεις σε όλες και σε όλους που θέλουν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στους Γονείς του 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης (Γράμμα προς Υπουργό Παιδείας)

Αγαπητοί γονείς,

Μετά από την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να «καταργήσει» τα ΤΑΔ, η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων σας καλούν σε συνάντηση-συζήτηση στο χώρο του σχολείου την Κυριακή 21-11-2010 στις 11:00 πμ παρουσία εκπροσώπου της ΕΛΜΕ.

Η παρουσία σας είναι αναγκαία για την από κοινού αντιμετώπιση του θέματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συγκέντρωση αυτή δεν σχετίζεται με την συγκέντρωση της Δευτέρας στην οποία σας καλεί ο Σύλλογος Γονέων.

Η Διευθύντρια
Θωμαΐς Ρούσσου

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Νέος Σχεδιασμός Σήραγγας Υμηττού

Ο νέος σχεδιασμός για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προβλέπει την κατασκευή σήραγγας συνολικού μήκους 8 χλμ. ως τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο νέος οδικός άξονας από την Ηλιούπολη μέσω σήραγγας μήκους περίπου 14 χλμ. θα συνδέεται με την Αττική οδό στο Κορωπί.

Από την Ηλιούπολη στα σύνορα με την Αργυρούπολη θα ξεκινά η σήραγγα του Υμηττού, που με τις εκατέρωθεν προσβάσεις θα ενώσει τα νότια προάστια με την Αττική οδό στο ύψος του Κορωπίου και κατ΄ επέκταση με το αεροδρόμιο. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η μεγάλη σήραγγα που προέβλεπε το προηγούμενο σχέδιο που θα ξεκινούσε από το ύψος του Βύρωνα και θα κατέληγε στο Κορωπί. Η νέα πρόταση ουσιαστικά είναι επαναφορά της σήραγγας που προέβλεπε το παλιό ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας επί Κ. Λαλιώτη

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου απο τον Α.Ο Λαύρας

Ο Α.Ο Λαύρας Αργυρούπολης, στην προσπάθεια που κάνει ώστε να φέρει τη Γυναίκα όσο μπορεί πιο κοντά στο Ποδόσφαιρο, οργάνωσε Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου η οποία έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις στο Ά Στάδιο Αργυρούπολης.

Ενημερώθηκε και η Βικιπαίδεια

Η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια ενημερώθηκε και αυτή με αφορμή τις τρέχοντες εξελίξεις του Καλλικράτη ενώνοντας τους 2 δήμους μας σε έναν "Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης"

Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που θα δημιουργηθεί την 1 Ιανουαρίου 2011 με εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης από τη συνένωση των παλαιότερων δήμων Αργυρουπόλεως και Ελληνικού. Ο δήμος θα έχει πληθυσμό 51.299 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και θα είναι ο 62ος μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας. Έδρα του είναι η Αργυρούπολη. Η έκτασή του είναι 15.1 τ.χλμ.

Δείτε το άρθρο: Βικιπαίδεια

Έκρηξη στην Αργυρούπολη!

Πηγή: http://www.epikoinonia-arg.gr/
Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι στις 05:12 το πρωί στην είσοδο κτιρίου, όπου στεγάζεται η εταιρεία International System (συστήματα πληροφορικής) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και  Μεσολογγίου, στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν αρκετές υλικές ζημιές στο ισόγειο της επιχείρησης.


Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Γιάννη Κωνσταντάτου

Δήλωση του Γιάννη Κωνσταντάτου για το αποτέλεσμα των Εκλογών το βράδυ της Κυριακής, 14-11-2010

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλα τα στελέχη της παράταξής μας για τον ωραίο και δύσκολο αγώνα που έδωσαν. Eυχαριστώ όλες και όλους τους χιλιάδες συμπολίτες μας στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Υπόσχομαι ότι θα τους δικαιώσουμε. Συγχάρηκα τον κ. Χρ. Κορτζίδη για τη νίκη του. Ανεξάρτητα από τα αισθήματα που μας αφήνει το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι ο νικητής των εκλογών και οι ψηφοφόροι του, του έδωσαν το δικαίωμα, τα επόμενα 3,5 χρόνια να εφαρμόσει ή όχι τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Του είπα, ότι θα είμαι συμπαραστάτης του στα καλά, αλλά και σφοδρός πολέμιός του στα κακά.

Πριν από 2 χρόνια ξεκινήσαμε ένα ταξίδι για να ξεφύγουμε από το τέλμα μέσα στο οποίο έχει βυθισθεί ο δήμος μας. Το ταξίδι αυτό εξελίχθηκε σε ένα τιτάνιο αγώνα με 4 νυν και πρώην δημάρχους και έναν π. αντινομάρχη που είχαν συνασπισθεί εναντίον μας. Το αποτέλεσμα όμως την πρώτη Κυριακή που ήταν η καθοριστική για την καταγραφή των δυνάμεων, έδειξε ότι είμαστε η δύναμη της ανανέωσης και της προοπτικής που ήθελε η κοινωνία.

Δελτίο Τύπου "Σύγχρονης Πόλης"

Η Παράταξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» και ο Πρόεδρός της Χάρης Πασβαντίδης, έπειτα από την συνεδρίαση των υποψηφίων Συμβούλων στις 17/11/2010 εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση.

« Ευχαριστούμε θερμότατα του 4.638 συμπολίτες μας για την στήριξη και την ψήφο τους. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους στις εκλογές και εκείνους που δεν μας ψήφισαν. Εκείνους που δεν καταφέραμε με το λόγο, το έργο, το πρόγραμμά μας να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και για αυτό την αποκλειστική ευθύνη έχουν η Παράταξη και ο Πρόεδρός μας. Κατανοούμε απόλυτα την επιλογή της αποχής.
Φαίνεται ότι καμία Παράταξη και κανένας υποψήφιος Δήμαρχος, δεν έδωσε σε όσους απείχαν το παραμικρό κίνητρο για να σπεύσουν στις κάλπες.

Δήλωση Χρήστου Κορτζίδη

Ο νέος Δήμαρχος Ελληνικου Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας τίμησε και μας έδειξε την εμπιστοσύνη του. Το αποτέλεσμα μας δείχνει πως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας και την αισιοδοξία μας. Όταν «παλεύουμε», δουλεύουμε, αγωνιζόμαστε οι κόποι μας αναγνωρίζονται. Το μεγάλο ποσοστό που παίρνουμε μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που θέλει ο κόσμος από εμάς.

Η νίκη ανήκει σε όλους μας. Δε πρέπει όμως να ξεχνάμε, πως για αυτό το ποσοστό μας βοήθησαν και μας ψήφισαν και άλλοι άνθρωποι που έκαναν άλλες επιλογές στο α’ γύρο. Αυτό δε πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ».

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Δήμου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Χρήστος Κορτζίδης

Δημοτικό Συμβούλιο:

Από την παράταξη «Δημοτική Συνεργασία για την Αργυρούπολη και το Ελληνικό –Χρήστος Κορτζίδης» εκλέγονται 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Αργυρούπολη και 9 από το Ελληνικό:
Αργυρούπολη: Χατζέλλης Ευστράτιος, Ράικου Ζωή, Μωυσίδης Αντώνιος, Κοροβέσης Παναγιώτης, Καραλη Σοφία, Κοντογιώργος Ανδρέας, Μαραγκός Ιωάννης, Ιωαννίδης Γεώργιος, Πολυχρονίδη Αλεξάνδρα, Τρίκας Εμμανουήλ, Παπασπύρου Άγγελος ή Προκοπίου Παναγιώτης (ισοψηφούν)
Ελληνικό: Μπούκας Βασίλειος, Γεωργακάκη Ροϊδή, Σούγελας Νικόλαος, Βλάχος Χρήστος, Ντάλλας Νικόλαος, Αρβανίτη-Σούγελα Αικατερίνη, Καλημεράκη Ευδοξία, Κωνσταντινίδου Τότα, Βάσσιος Βασίλειος.
Από την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον – Ιωάννης Κωνσταντάτος» εκλέγονται 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Αργυρούπολη και 1 από το Ελληνικό:
Αργυρούπολη: Ιωάννης Κωνσταντάτος (επικεφαλής) και Θεοδώρου Ευάγγελος, Αράπογλου Γεώργιος, Χαραλαμπόπουλος Σωτήριος.
Ελληνικό: Ζωγόπουλος Γεώργιος

Από την παράταξη «Ελληνικό-Αργυρούπολη Σύγχρονη Πόλη – Χαράλαμπος Πασβαντίδης» εκλέγονται 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Αργυρούπολη και 1 από το Ελληνικό:
Αργυρούπολη: Χαράλαμπος Πασβαντίδης (επικεφαλής) και Πεσιρίδης Θεόδωρος, Μιμηγιάννης Χρήστος.
Ελληνικό: Εφραιμίδης Ιορδάνης
Από την παράταξη «Αναγέννηση – Ιωάννης Τσαρπαλής» εκλέγονται 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Αργυρούπολη.
Αργυρούπολη: Ιωάννης Τσαρπαλής (επικεφαλής) και Ξηνταβελόνης Πέτρος

Από την παράταξη «Ελληνικό-Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη – Νάσος Σπυρόπουλος» εκλέγεται από την Αργυρούπολη ο επικεφαλής Νάσος Σπυρόπουλος
Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης – Θεόδωρος Λιάππης» εκλέγεται από την Αργυρούπολη ο επικεφαλής Θεόδωρος Λιάππης.

Τελικά αποτελέσματα Ελληνικού - Αργυρούπολης

Έχασε το ΠΑΣΟΚ τον Καλλικρατικό Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, αφού ο Γ. Κωνσταντάτος, απέδειξε ότι δεν ήταν ικανός να συσπειρώσει γύρω του όλες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και από άλλες παρατάξεις.

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Ένα Νέο Blog Γεννήθηκε

Καλώς ήλθατε στο νέο μας blog. Ελπίζουμε να μας διαβάζετε αλλά και να στέλνετε τα παράπονα σας, τις καταγγελίες σας, τα άρθρα σας, ενδιαφέροντα Links και εμείς θα τα δημοσιεύουμε αμέσως.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του email μας:  topikanea24@yahoo.gr

Σύντομα θα έχουμε και Facebook Group ώστε η παρέα μας να μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ!

Σας ευχαριστούμε!

 Η Ομάδα των Τοπικών Νέων
Ελληνικού - Αργυρούπολης