Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Δύσκολη η επόμενη μέρα για το Χρ. Κορτζίδη

Δύσκολη, απ' ότι φαίνεται θα είναι η επόμενη μέρα για το Χρήστο Κορτζίδη στη διοίκηση του ενοποιημένου Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Αλλιώς είναι να διοικείς ένα μικρό Δήμο  όπως το Ελληνικό κι αλλιώς ένα μεγάλο, όπως αυτός που προέκυψε από την ενοποίηση.
Πόσο μάλλον, που ο Δήμος Αργυρούπολης διαθέτει αρκετούς Οργανισμούς, οι οποίοι μέχρι τώρα λειτουργούσαν αυτόνομα.

Θέμα, φέρεται, να υπάρχει στη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των Νομικών Προσώπων του Δήμου, όπως π.χ. ο Αθλητικός Οργανισμός, ο Πολιτιστικός Οργανισμός κλπ.

Πληροφορίες μας φέρουν πως, επικρατεί η άποψη να καταργηθεί το Δ.Σ. των Οργανισμών αυτών και να μεταφερθεί η διοικητική τους λειτουργία στο Δήμο υπό την εποπτεία του Δημάρχου.

Κάτι τέτοιο, εκτιμάται, από καλά πληροφορημένους κύκλους, ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Οργανισμών, αφού θα χάσουν την ευελιξία και αμεσότητα, που υπάρχει με τη σημερινή τους δομή.

Όμως, κοντός ψαλμός αλληλούϊα, αφού ένας μήνας έμεινε μέχρι την αλλαγή της Διοίκησης για να διαπιστώσουμε αν θα επαληθευθούν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Χρ. Κορτζίδης επειδή δεν διαθέτει τα κατάλληλα στελέχη  για να διοικήσει Οργανισμούς του μεγέθους αυτών της Αργυρούπολης. προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση που περιγράψαμε παραπάνω.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε για να δούμε κατά πόσο θα παραμείνει ίδια ή, θα αλλάξει  η ποιότητα, των μέχρι σήμερα παρεχομένων υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων του νέου Δήμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: