Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δελτίου τύπου παράταξης "Αναγέννηση Ελληνικού - Αργυρούπολης

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. Αργυρούπολης είχαν πάντα ένα επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ποτέ, όμως, δεν είχαν φθάσει στο σημείο του τραμπουκισμού και της χειροδικίας. Μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δ.Σ. παρατηρούνται πρωτόγνωρες συμπεριφορές που πλήττουν  τη δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση του λόγου.


Συγκεκριμένα, οπαδοί του νέου δημάρχου, κ. Κορτζίδη, προσέρχονται στις συνεδριάσεις, βρίζουν, ασχημονούν και διακόπτουν τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, όταν τοποθετούνται επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή, αν όχι την παρότρυνση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κ. Άγγελου Παπασπύρου, και της ηγεσίας της παράταξης που διοικεί αυτή τη στιγμή τον δήμο.
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011 του Δήμου, τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Αφορμή δόθηκε από  δημοτικό συμβούλιο της πλειοψηφίας, όταν «απαγόρευσε» να γίνεται μαγνητοσκόπηση της συνεδρίασης του Δ.Σ. από το “local webtv gr”. Ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος  επιτέθηκε και σε πολίτη που έπαιρνε σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο.
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση της «Αναγέννησης» είχε επιτρέψει να μεταδίδονται από το ίδιο κανάλι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να πληροφορείται ο δημότης για το  τι γίνεται στο Δ.Σ., καθώς και να παρακολουθεί τη δράση κάθε δημοτικού συμβουλίου. Πιστεύουμε ότι θα επιτραπεί η μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από τη διοίκηση  Κορτζίδη για να βλέπει και να πληροφορείται ο δημότης για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Δ.Σ.
Καταδικάζουμε συμπεριφορές της λογικής του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».
Αν συνεχιστεί η ίδια «ανεκτική» συμπεριφορά του δημάρχου προς τους οπαδούς του, τότε πιστεύουμε ότι σύντομα το δημοτικό συμβούλιο θα μετατραπεί σε ζούγκλα .
Δήμαρχε, όπως έλεγε και ο Νίτσε : Σταμάτα να κοιτάζεις για πολλή ώρα την άβυσσο, γιατί τότε και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: